Alternatief cv vanaf 1 april 2006 (laatste update maart 2024)


Van 1 januari 2006 tot 31 maart 2014 was ik in dienst bij Provide Consultancy.
Dit is een detacheringsbureau voor IT'ers en is gevestigd in de Meern.

Van maandag 3 april 2006 tot en met maandag 31 december 2007 ben ik werkzaam geweest bij Rabobank Nederland te Utrecht (Hoog-Catherijne) in het project Odysseus voor de afdeling rekening-courant.
Het eerste jaar was ik vooral actief als Cobol/CICS/MQ programmeur/ontwerper en daarna werd ik verantwoordelijk voor de implementatie van servicepacks van TietoEnator (Noors softwarebedrijf) op het mainframe en het beheer ervan in de verschillende testomgevingen.
Dat betekende onder meer dat ik vraagbaak en probleemoplosser was voor het testteam.
Namen van enkele collega's in deze periode: Angel Hoogkamer (REXX en Aquavit-deskundige), Rik van Gasteren (DAB-koersen en triatleet), Maarten Smitskamp (hinkstapsprong), Harry Pronk (lange afstandsfietser), Ingrid Grutters (800-meter loopster), Hennie-Kees Rekers (Lansingerland), Shahaira Nicolina (Antilliaans enthousiasme), Pjotr Beumer (festivalfreak), Rob Bosjer (marathon), Willem ten Brinke (hardwerkende Almeerder), de Noorse mainframegoeroes Hans Gronset en Trond Braaten en de Noorse testco rdinatoren Victoria Bjertness en Esther Yam.

Op vrijdag 1 februari 2008 begon ik als functioneel beheerder in de Servicemanagementgroep van de afdeling Leven Individueel (Pensioenen) bij Nationale Nederlanden in Rotterdam (Delftse Poort 2-21).
Ook (mainframe)technische werkzaamheden kwamen hier aan de orde.
Collega's: Wim van der Heijden (toneelliefhebber en lid van AV Fortuna), Joost Douwes-Dekker (golvende Monstenaar), Bert Hederik (blessuregevoelige crossspecialist) en Karel de Geus (zeer eigengereide oer-Spartaan).
Omdat het aantal interne medewerkers zo groot werd dat er leegloop dreigde, verhuisde ik in augustus naar de afdeling Leven Collectief (Pensioenen) dat zich vijf verdiepingen lager bevond.
Tot april 2009 werkte ik daar in het Service Managementteam als incidentoplosser, waarbij functionele en technische (AS400/SQL) expertise benodigd was.
Alles draaide om het syteem STOCK, waarin de gegevens van 200000 pensioenpolissen van beleggingsverzekeringen lagen opgeslagen.
Mijn directe collega was de getemde Italiaan Floor Mancuso met als andere teamleden Sandra Sessink (Stock-vraagbaak en Arena/Thialf-bezoekster), Michael vd Zon (vrije vrijdag bij grijze container), Corrie van Herk (leuke jongen die Nadal), Paul Links (meerjarig externe AS400-programmeur), Evert-Jan vd Lagemaat (buurman van de op Bonaire vermoorde Marlies vd Kouwe), Martin van Gool (grijze jonge vader), Hans van Rij (verSTOCKt roker en ritselaar), August Leckie (Rayman-is-laat-lookalike en enthousiast meerkamper) en Martin Heus (hee, een Provider?)
Het beoogde meerjarige dienstverband werd door de kredietcrisis vervolgens 1 jaar onderbroken waarbinnen ik me 4 zomermaanden 'full-time' kon richten op m'n carrière als triatleet alvorens aan de slag te komen bij ING-bank in Amsterdam-Bijlmer bij de afdeling Effecten. Binnen het project Datamigratie Effectenrekeningen (van mainframe naar Europort+-pakket) deed ik FO-gerelateerd werk. Mannen (in ruime meerderheid) die daar voor mij sfeerbepalend waren: zwager Harm Kramer, techneuten Paul vd Berg en Rico Bjarnasson, ex-sergeant Erwin vd Meer (alle 4 Provide), beginnend hardloper Egbert Arp en de lunchmaten Eric Brouwer (1 van de laatste broeikastwijfelaars), Charles den Uijl (hoogspringer AAV'36), Simon Gillebaert (sceptische architect) en Nico Groen (boventallige ex-postbank-kenner).
Begin 2010 informeerde NN naar mijn beschikbaarheid. Gezien de lange treinreis naar de Bijlmer (ruim anderhalf uur enkele reis) lag een bevestigend antwoord voor de hand en kwam ik in april 2010 weer terecht bij Applicatie Management van Collectief Pensioen op DP 1-7.
Het technisch beheer op de AS400 plus het incident- en problemmanagement voerde ik uit met de eerder genoemde Italiaan en Delftenaar Henk de Groot die zware handbaltrainingen op donderdagavond moest doorstaan en sinds het vertrek van zijn zoon met smart wachtte op die ene in kamernood verkerende studerende blondine.
Sporters in het team: Ton Roterman en Nol de Wit (marathon Rotterdam 2013), Marcel de Bakker (schaatsstatisticus en korfballer) en Guido Schöpping (race- en ligfietsliefhebber).
Vanaf mei 2013 kwam ik eerst parttime en na de zomer fulltime te zitten in een Scrumteam waar gewerkt werd aan de omzetting van de pensioenleeftijd van 65 naar 67 jaar. Op de grens bivakkerend van ontwerper en programmeur mocht ik dagelijks verantwoording afleggen over de kniptool en de omzettingstool. Directe collega's waren (opnieuw) Paul Links, die vertwijfeld bleef hangen op niveau 95 van Candy Crush en mijn ´zure krant´ graag even doorspitte onder begeleidend commentaar, oud-2-voor-twaalf winnaar Leo van de Molen uit Brielle en dus verklaard voorstander van de aanleg van de Blankenburgtunnel en bovendien actief lid bij AV Spark als scheidrechter en Dries Knottnerus uit Sesamstraat die van begin tot einde dienstverband vergeefs op de juiste mainframe-autorisatie wachtte en zijn misnoegen daarover niet onder stoelen of banken stak.
Einde 2013 eindigde mijn opdracht en dus ook de (schaarse) lunchlooptrainingen bij Rotterdam Atletiek met koffieman Heero Spaan, Frank Hendriks en Erik Peeman.

Vanaf 1 april 2014 was ik niet meer onder contract bij Provide en legde ik naast mijn zoektocht naar een nieuwe job veel tijd in de (organisatorische) voorbereidingen op de eenmalig in ere herstelde Westland Marathon. Elders op de website staat het marathonverslag .
Kort na een drieweekse zomervakantie in Kroatië/Italië/Frankrijk kon ik in een kantoor aan de Coolsingel als uitzendkracht aan de slag als Cobol-ontwikkelaar bij de grootste schadeverzekeraar ter wereld Allianz (voormalig Royal Nederland). Binnen twee jaar wilde men hier overstappen van het mainframe (Cobol/CICS/IMS) naar het pakket ABS en gedurende die tijd mocht ik de werkzaamheden op de oude omgeving voor mijn rekening nemen. Tegelijkertijd liep er echter een sollicitatie voor applicatiebeheerder bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in Rijswijk op basis van een jaarcontract met uitzicht op vast. Gaandeweg raakte ik enthousiaster over deze geboden kans (met dank aan recruiter Eite Slootheer) en op dinsdag 14 oktober zette ik na het gesprek over de arbeidsvoorwaarden met o.a. teamleider Albert Eisinga mijn handtekening.
De volgende dag meldde ik deze persoonlijke voortgang bij Allianz, wat meteen einde uitzendcontract inhield. Zo bleef mijn kennismaking met het ouderengezelschap Teunis Vlot, Ralph Eijking, Peter Gerritsen, Arno Konings, Hans Boogaard, Mieke, Rob van der Plas en Andr de Waard dus beperkt tot vijf weken. Had het hier best een paar jaartjes vol kunnen houden maar het alternatief was (veel) beter.

Op maandag 3 november begon mijn dienstverband bij COA en sloot ik als vijfde IBIS-beheerder aan bij Helene Wubben, Gerard de Korte, Dulci Motman en Ferry van der Valk.
Er volgde een roerig eerste jaar, zowel als gevolg van mijn privé-situatie - in de zomer werd de scheiding uitgesproken - als van de enorme vluchtelingenstroom die vanaf dezelfde zomer op gang kwam en dagelijks alle nieuwsmedia beheerste.
Het Integraal Bewoners Informatie Systeem (IBIS), gebouwd op basis van de programmeertaal Progress, kraakte in al zijn voegen en het aantal meldingen/incidenten vanuit het land dat in Clientele belandde werd de 5 applicatiebeheerders af en toe te machtig.
Gaandeweg het jaar kreeg ik een actievere rol in het project MyBIS dat begin 2015 op het AZC in Nijmegen gestart werd. Op basis van Mendix (een modelgedreven ontwikkelomgeving) verbouwde een team van CAP Gemini het op de locaties gebruikte Dashboard, waarop mededelingen, taken, activiteiten, reparaties en een planbord met bewoners en ruimtes werden bijgehouden.
Men werkte volgens de Agile methode zodat elke 2 weken een demo kon worden gegeven aan de gebruikers in Nijmegen die dan direct input konden leveren. Doelstelling was om een gebruikersvriendelijker dashboard te krijgen EN om een koppeling te leggen met IBIS zodat dubbele invoer voortaan achterwege kon blijven.
Zelf begeleidde ik in deze periode de Gebruikers Acceptatie Testen, die op tien referentielocaties werden uitgevoerd. Betekende dat ik regelmatig op locaties was te vinden als Luttelgeest, Oisterwijk, Winterswijk, Ter Apel, Gilze en Wageningen.
Op maandag 22 februari 2016 ging MyBIS in Nijmegen in produktie, waarna binnen een half jaar de resterende locaties volgden.
Derde systeem dat ik beheer is het biometrisch melden, waartoe COA verplicht is. Van januari 2015 tot december 2017 maakte ik onderdeel uit van het gelijknamige project onder leiding van Iris Vlot, die bij de uitrol geassisteerd werd door Gijs Daalmeijer. Sinds begin 2018 worden de resultaten van het biometrisch melden vastgelegd in een dagelijkse monitor. Doel is het percentage biometrische meldingen richting de 90 procent te krijgen.
Vanaf de zomer van 2017 vertoeft COA op de Rijnstraat 8 in Den Haag. Tot op heden (maart 2024) ben ik actief gebleven als applicatiebeheerder van IBIS en MyBIS waarvan de laatste jaren ook incidenteel als trainer op locaties.
De projecten achteraf betalen en Yoursafe (de nieuwe betaalpas voor instromende bewoners) sprongen er uit, maar eigenlijk is het geen moment saai/rustig geweest in deze functie.
Nog een paar opvallende namen voor de ojaatjes later: Gert Storm, Bert Koot en Wim Koutstaal (mede-fietsfanaten), Faruk Karasu en Sanjay Doerga (mede-coronasceptici), André Lemmers (wars van de overlegcultuur) en Katja Hoek, Koos Wessels en Romy Schaap (club oude AB´ers naast Helene).